Gubice

Gubice – kaj jih pravzaprav povzroča?
Gubice nas pričnejo spremljati po 25. letu starosti. Tedaj se pričnemo spraševati, kako se jih lahko na učinkovit način znebimo. Še bolje pa bi bilo, da bi se vprašali, kaj jih pravzaprav povzroča in kako bi jih lahko na učinkovit način preprečevali.

Če menite, da je vzrok za nastanek gub in gubic suha koža, se pravzaprav motite. Obstaja pa cela vrsta drugih tako genetskih kot okoljskih dejavnikov, ki vplivajo na njihov nastanek. Če smo dobro osveščeni o tem, kako okolje lahko vpliva na naše telo, nam to lahko seveda zelo dobro pomaga, da se lahko na dovolj učinkovit način spopademo tudi s staranjem oziroma z nastankom prvih gubic.

Eden od vzrokov za gubice je tudi izpostavljenost UV žarkom
Skoraj vsi imamo radi sijočo ter zagorelo kožo. Kljub temu pa nastavljanje sončnim žarkom na dolgi rok lahko pušča negativne učinke. Dejstvo je, da UVA ter UVB sončni žarki pospešujejo razgradnjo kolagena ter prezgodnji razvoj gub, prav tako povešeno kožo.

Da bi preprečili gube in gubice, bi morali prav vsak dan, in to ne glede na letni čas, na obraz nanest dovolj primerne zaščitne kreme za sončenje.

Onesnaževanje kot izjemno resen dejavnik za staranje
Večina med nami se niti ne zaveda prav dobro, da je lahko za naše gubice kriva tudi onesnaženost zraka. To zlasti velja, če denimo živimo v mestu. Pasivno kajenje, smog v mestu, onesnaženje zraka in še kaj – vse to namreč povzroča zamašitev por, akne pa tudi izgubo kolagena v koži. V takšnem primeru se je dobro posluževati serumov z antioksidanti.

Na voljo so še druga učinkovita sredstva, ki vam lahko dovolj učinkovito pomagajo pri omenjeni težavi. Odlična izbira je lahko dopolnilo s kakovostnim kolagenom. Takšno dopolnilo poskrbi za mladostno in sijočo kožo. Tudi lasje in nohti postanejo močnejši. Kožo tako pomagate regenerirati od znotraj ter ji s tem povrnete izgubljeno elastičnost in čvrstost. Koža je bolj polna, gubice pa izginejo.

preberi večmanj
Kupujte po
Nakupovalne možnosti
Cena

10 elementov

Nastavi padajočo smer
na stran
Pridružite se klubu ugodnosti

Vabimo vas, da se pridružite klubu ugodnosti in prejmite naše najboljše popuste, nasvete za nego kože ter dostop do novih izdelkov pred ostalimi.