Zakaj so učinki izdelkov za nego kože vidni šele po 30 dneh?

Prav vsi imamo radi hitre rešitve, še posebej pri negi kože. Kljub temu pa se je potrebno zavedati, da je za dobre stvari potreben čas. Rim ni bil zgrajen v enem dnevu, prav tako ne brezhibna polt.

Pričakovanje takojšnjih rezultatov

V času, ko smo navajeni na takojšnje zadovoljstvo, ni presenetljivo, da od novih izdelkov za nego kože pričakujemo takojšnje rezultate. Včasih je lahko nespodbudno, če ne opazimo takojšnjega učinka. Še bolj neprijetno pa je, če pride do izpuščajev in razdraženosti. Resnica je, da ni čarobnih rešitev za doseganje popolne kože čez noč. Pot do sanjske kože je maraton in ne šprint, odvisna pa je od dveh ključnih elementov: potrpežljivosti in doslednosti.

Serum Proti Gubam
Najhitrejši način za zmanjšanje gub in znakov staranja
Oglejte si izdelek
Serum Proti Gubam

Obnovitveni cikel kožnih celic

Eden od pomembnih razlogov, zakaj je potrpežljivost ključnega pomena pri negi kože, je cikel obnavljanja kožnih celic. V povprečju ta naravni proces traja približno 30 dni, da se kožne celice obnovijo. V praksi to pomeni, da vsak izdelek za nego kože, ki ga vključite v svojo rutino, potrebuje vsaj mesec dni, da pokaže vidne in želene rezultate. Čeprav se morda zdi, da je to dolga doba, je v dermatologiji povsem razumna.

V tem zapletenem ciklu se kožne celice najprej razvijejo globoko v dermalnih plasteh in se postopoma prebijajo na površino kože. Tekom tega procesa dozorijo in se okrepijo ter postanejo del zaščitne pregrade, ki zadržuje vlago in ščiti pred škodljivimi snovmi. Pomembno je, da se celoten proces odvija na genetski ravni, kar poudarja pomen tega, da je potrebno izdelkom za nego kože zagotoviti dovolj časa za njihovo delovanje.

Izziv "čiščenja kože"

Včasih lahko naša želja po hitrih rezultatih novega izdelka za nego kože privede do začasnih zapletov. Ta pojav je znan kot "čiščenje kože". Nekateri izdelki za nego kože vsebujejo aktivne sestavine, ki pospešijo obnavljanje kožnih celic, kar začasno povzroči povečanje števila mozoljev. Do tega pride, ker je pod površino kože potrebno odkriti sveže kožne celice, kar zahteva odstranitev odvečnega sebuma, kožnih lusk in preostalih bakterij. To je ključna faza na vaši poti do popolne nege kože, čeprav je lahko na začetku neprijetna.

Moč potrpežljivosti

Za uspeh pri negi kože je najpomembnejša potrpežljivost. Čeprav lahko nekateri izdelki prinesejo hitrejše rezultate, je praviloma najbolje počakati in zagotoviti čas, ki ga potrebujejo, da dokažejo svojo učinkovitost. To načelo je še bolj pomembno, kadar se osredotočate na posebne težave kože, kot je hiperpigmentacija. Neprestano spreminjanje izdelkov ali prehitevanje z rutino nege kože lahko ovira prilagajanje kože in njen napredek.

Pri podjetju Swiss+Power se zavedamo pomena tega procesa, zato za vse svoje izdelke ponujamo 30-dnevno garancijo vračila denarja. Zaupajte celotnemu procesu in kmalu boste imeli polt, o kakršni ste že dolgo sanjali. Zato se z zaupanjem podajte na pot do lepe kože. Popolna koža zahteva svoj čas, so pa rezultati nedvomno vredni vaše potrpežljivosti!

EKSKLUZIVNE PONUDBE ZA NAŠE ČLANE

Prijavite se na naše novičke in prejmite popust za prvo naročilo, ter druge ekskluzivne ponudbe in novice kar neposredno v vaš e-poštni nabiralnik!