Ojoj, kaj so te temne lise in starostne pege na mojem obrazu? Pojavile so se nenadoma, zdaj pa nočejo izginiti. Kaj lahko storim, če se jih želim znebiti? Sledi nekaj enostavnih korakov, ki jih lahko izvedete, če želite odstraniti temne madeže in preprečiti nadaljnje pojavljanje hiperpigmentacije.

Najprej si poglejmo vzroke za nastanek temnih madežev in rjavih lis, ki so simptomi kožnega stanja, ki mu uradno rečemo hiperpigmentacija. Tako se boste lahko v prihodnje izognili povzročevalcem in poiskali najboljše načine za nego kože.

3 glavni razlogi za hiperpigmentacijo:

Ti temni madeži so običajno posledica prekomerne pigmentacije (hiper-pigmentacije), do katere pride, če koža proizvaja PREVEČ melanina (pigmenta, ki koži daje barvo). 

To se lahko zgodi iz treh razlogov:

  1. prekomerna izpostavljenost soncu: posledica tega so lahko takoimenovane "starostne pege" ali "sončne lise", ki se ponavadi pojavijo po 30. letu. Kot pove že njihovo ime, so povezane s staranjem kože in izpostavljenostjo soncu.
  2. različni vnetni procesi v koži: temu rečemo tudi postinflamatorna hiperpigmentacija, do katere lahko pride po različnem PREKOMERNEM vnetnem delovanju - akne, mozolji, izpuščaji, brazgotine, ekcem itd.
  3. hormonske spremembe v telesu: temu rečemo melasma in pogosteje prizadene ženske.

Pravzaprav lahko čisto vsaka poškodba na koži pozneje povzroči postinflamatorno hiperpigmentacijo, zaradi česar se pojavijo temni madeži.

Kaj lahko storite, če se želite znebiti temnih madežev?

temni madeži na obrazu

  • Začnite pri antioksidantih, še posebej z vitaminom C.

Začnite uporabljati izdelke, ki vsebujejo veliko sestavin, ki bodo poskrbele za zmanjšanje temnih madežev (vitamin C, vitamin A, retinoidi, nekatere vrste kislin itd.).

  • Jejte hrano, ki blagodejno vpliva na vašo kožo.

Koži lahko pomagate z zdravo in uravnoteženo prehrano ter z živili, ki še posebej blagodejno delujejo na kožo. Hiperpigmentacijo lahko nekoliko omilite z uživanjem hrane, ki vsebuje veliko vitaminov A, B in C. Še posebej koristen je vitamin B12. 

Jejte veliko avokada, mastnega ribjega mesa, sladkega krompirja, korenja, semen, oreščkov ter agrumov in popijte veliko sveže, čiste vode.

  • Izogibajte se izpostavljanju soncu.

V toplih mesecih in ob sončnih dnevih nosite klobuk ali pokrivalo ter kremo za sončenje vsakič, ko ste na prostem. Krema za sončenje mora imeti vsaj SPF 30. Kožo namreč ščiti in preprečuje, da bi lise zaradi hiperpigmentacije še potemnele.

  • Ne brskajte po koži.

Res je, da je praskanje in brskanje po koži lahko zelo mamljivo. Vendar pustite mozolje, akne in pike komarjev pri miru, saj se bo s praskanjem samo še okrepilo vnetje, ki povzroča razbarvanje kože.

  • Ne pozabite na prehrano vaše kože.

Za svojo kožo lahko veliko naredite že z izbiro pravih izdelkov. Olje šipkovih plodov vsebuje vitamin C, vitamin A in retinoide, ki ublažijo temne madeže, poskrbijo za manj vidne gube in dolgoročno prispevajo tudi k mehkejši in bolj zdravi koži. 

Olje šipkovih plodov lahko uporabite kot glavni izdelek za nego kože ali pa ga dodate izdelkom, ki jih že uporabljate. 

Sodeč po objavljenih neodvisnih raziskavah in pregledih izdelkov, ki so na voljo, je Organsko šipkovo olje Swiss+Power eno izmed najboljših olj šipkovih plodov, ki so na voljo na tržišču za zdravljenje hiperpigmentacije in brazgotin.

Je močan antioksidant (semena šipkovih plodov vsebujejo kar 76 % vitamina C), za katerega je znano, da pomaga pri posvetljevanju kože in zdravljenju hiperpigmentacije tako, da prepreči nastajanje melanina. 

Preberite mnenja uporabnikov: 

"To je edino olje, ki sem ga kdaj koli uporabila, ki poskrbi za resnično zdrav sijaj moje polti...čeprav sem uporabila že veliko izdelkov, ki naj bi prav tako zagotavljali enako. Olje hitro prodre v kožo in deluje brez drugih proizvodov. Najraje ga uporabljam ponoči, pod vlažilno kremo, ali pa podnevi, če ne nosim pudra. Mislim, da kot podlaga za pod ličila ne deluje tako dobro, vendar ga lahko uporabite tudi v ta namen." Mojca, 31 let

"Stara sem 56 let in ob uporabi tega izdelka sem takoj občutila, da so moj obraz in roke navlaženi. Izdelek je poživil mojo kožo. Po nekajkratni uporabi je moja koža bolj prožna in gladkejša. Videti je bolje, imam manj starostnih peg, ki so skoraj izginile, poleg tega pa so tudi moje pore ožje. Mislim, da bi to olje morale uporabljati vse zrele ženske. Lahko ga tudi vmešate v vlažilno kremo, ki jo običajno uporabljate, saj gre za eterično olje." Rozi, 56 let

"Olje uporabljam šele en teden, pa sem že opazila razliko v neenakomernem tonu moje kože. Zdi se, da so moje starostne pege manj opazne, poleg tega pa je moja koža izjemno mehka. Kar zadeva vlaženje, se mi zdi, da ga je treba vtreti v kožo, ne le nanesti in rahlo potrepljati." Anja, 39 let

Naročite prek spleta in prihranite denar

Če izkoristite to posebno ponudbo in naročite 3 stekleničke organskega olja šipkovih plodov, boste prihranili 28 %.

Ponudba je omejena na 3 stekleničke na gospodinjstvo!