Dandanes je več kot očitno, da staranju ne zadostuje samo na en magični “napoj”. Namesto tega je potrebna cela vrsta izdelkov, ki pomagajo obnoviti, zaščititi in regenerirati vašo kožo, da je vaša koža videti mladostna, sijoča in čvrsta. Da bi vam pomagali do lepe sijoče kože, smo zbrali najboljše izdelke proti staranju, za katere predlagamo, da jih vključite v svojo rutino. Od naravnih lepotilnih sredstev do najljubših preizkušenih mask, olj in vlažilcev, ti produkti za zmanjševanje gub in obnovitev sijaja lahko prevrtijo čas nazaj.

Kožo dobro očistite

Pri vsakodnevnem umivanju obraza je treba zrelo kožo očistiti z blagim čistilom, ki ne bo dražilo suhe ter občutljive kože in ne bo odstranilo njenih naravnih olj. Za tiste s suho kožo je najbolje, da uporabite čistilo, ki zagotavlja dobro pregradno zaščito s sestavinami za zaščito kože, kot so ceramidi.

Piling za kožo – ne pretiravajte

Pri pilingu lahko na zreli koži uporabljamo fizični (pilinge) ali kemični (AHA in BHA) tip, vendar bodite previdni. Pri ženskah, starejših od 50 let, zunanja plast kože postane tanjša in bolj občutljiva. Da bi se izognili poslabšanju, uporabite minimalističen pristop fizičnega pilinga, saj lahko prekomerni piling povzroči, da na povrhnjici pride do mikro raztrganja. Za varno odstranjevanje odmrlih kožnih celic uporabite nežen piling največ trikrat na teden, po katerem uporabite pomirjujoč eliksir z blagodejnimi sestavinami, na primer ceramidi ali kamilicami. Pri blagem pilingu poskusite z naravnim čistilnim gelom, ki vsebuje aloe vero, za globinsko očiščeno in obnovljeno kožo, in je dovolj nežen za vsakodnevno uporabo.

Obnovite izgubo volumna z dodatnim vlaženjem

Med 30. in 40. letom se koncentracija hialurona začne zmanjševati, zaradi česar postanejo tako tanke kot tudi globoke gube bolj opazne. Hialuronska kislina lahko v primeru, da jo uporabljamo lokalno, pomaga nadomeščati in zadrževati celično vlago (zadržuje 1000-krat več vode od njene lastne teže), zato je tako pogosta sestavina tako v serumih kot tudi v vlažilnih kremah – zlasti v formulah, namenjenih zreli koži. Serumi vsebujejo večje koncentracije sestavin, kot se nahajajo v kremah ali losjonih. Serum poleg tega, da dovaja hialuronsko kislino, tudi spodbuja proizvodnjo lastne hialuronske kisline in povečuje odpornost kože. Za izredno učinkovito kremo, poiščite vlažilno kremo s sestavinami, ki pomagajo obnoviti kožno pregrado, na primer novo kremo za aktivno vlaženje in učvrščevanje obraza, ki združuje ceramide in poseben peptidni kompleks za pomiritev draženja in zmanjšanje rdečice.

Gube in hiperpigmentacijo zdravite pazljivo

Za gube, hiperpigmentacijo in nevidne poškodbe kože poiščite retinol, derivat vitamina A, ki pri lokalni uporabi spodbuja obnovovitev kože, posvetli njen odtenek, čisti hiperpigmentacijo in pomaga pri proizvodnji kolagena. Na voljo je tako na recept kot v prosti prodaji, najbolje pa je, da se posvetujete z dermatologom, ki vam lahko svetuje glede jakosti in najbolj primernega tipa retinola. Retinol je v kombinaciji s peptidi za spodbujanje novega kolagena lahko še posebej koristen pri težavah na predelih okoli oči.

Za odpravljanje zabuhlosti in vrečk okoli oči, se lahko uporabi serum kot je Swiss Power serum proti staranju! Ta serum je narejen posebej za dodatno okrepitev in očvrstitev kože, kot to počnejo maske ​​za obraz. V kombinaciji s hialuronsko kislino, koencimom Q10 in čebeljim voskom pripomore k celjenju, povečanju volumna in pomirjanju suhe kože. Nikoli ni prezgodaj, da bi začeli uporabljati dober izdelek!

Dermatologi imajo dostop do nekaterih najučinkovitejših metod, kot so injekcije in laserska zdravljenja, vendar tudi oni vedo za lokalne izdelke, ki jih lahko uporabljate pri svoji vsakdanji rutini, kot so vlažilne kreme, serumi in kreme za pod očmi. Na srečo vam ni treba obiskati dermatologa vsakič, ko želite dobiti odličen izdelek. Samo obiščite nas – Swiss Power! Na voljo so številni izdelki, ki vsebujejo hialuronsko kislino, retinole in sredstva za čiščenje kože. Od naravnih lepotilnih sredstev do najljubših preizkušenih krem in vlažilcev, ter produktov za zmanjševanje gub in obnovitev sijaja, ki lahko prevrtijo čas nazaj.