Na beljenje zob pomislite, ko se pogledate v ogledalo in opazite, da vaši zobje niso več tako beli kot nekoč. Ne skrbite, niste sami! Obarvanost zob je pogosta težava, ki prizadene ljudi vseh starosti. V tem članku vam bomo pojasnili, kaj povzroča spremembo barve zob in kaj lahko storite, da jo preprečite.

Razumevanje obarvanosti zob in njenega učinka

Obarvanost zob je, ko zobje spremenijo barvo in postanejo rumeni, rjavi ali celo sivi. Do tega lahko pride iz več razlogov, med drugim zaradi tega, kaj jeste in pijete, kako dobro skrbite za svoje zobe, in celo zaradi vaših genov.

Če so zobje zdravi, morajo biti svetlo bele barve. Ko pa začnejo spreminjati barvo, to lahko vpliva na vaš občutek glede nasmeha. Morda se boste zaradi svojih zob počutili nesamozavestno ali v zadregi in se ne boste več tako radi smejali kot prej.

Zunanji vzroki

Zunanji vzroki za spremembo barve zob so tisti, ki se dogajajo na zunanji strani zob. Če na primer pijete veliko gaziranih pijač ali jeste veliko sladkarij, se lahko sladkor prilepi na zobe in jih sčasoma razbarva. Tudi kajenje ali uporaba tobačnih izdelkov lahko povzroči, da zobje postanejo rumeni ali rjavi.

Drugi vzrok za zunanjo obarvanost zob je slaba ustna higiena. Če si zob ne umivate redno in jih ne nitkate, se lahko na zobeh naberejo zobne obloge in jih razbarvajo.

Notranji vzroki

Notranji vzroki za spremembo barve zob se pojavljajo v notranjosti zob. Če na primer jemljete nekatera zdravila, kot so antibiotiki, lahko povzročijo obarvanost zob. Zobje se lahko obarvajo tudi zaradi nekaterih bolezenskih stanj, kot sta hipoplazija sklenine ali fluoroza.

Drugi vzrok za spremembo barve zob je staranje. S staranjem lahko zobje postanejo manj beli in bolj rumeni ali rjavi.

Razbarvanje zob in spremembe življenjskega sloga za preprečevanje rumenih zob

Dobra novica je, da lahko preprečite spremembo barve zob! Tukaj je nekaj nasvetov:

  • Zobe si umijte dvakrat na dan z zobno pasto brez fluora, kot je zobna pasta SWISS+POWER Extreme.
  • Vsaj enkrat na dan uporabite zobno nitko
  • Omejite uživanje sladke hrane in pijače
  • pijte veliko vode
  • Ne kadite in ne uporabljajte tobačnih izdelkov
  • Redno obiskujte zobozdravnika na pregledih in čiščenju

Možnosti beljenja zob

Če so vaši zobje že obarvani, jih lahko pobelite z nekaterimi ukrepi. Ena od možnosti je profesionalno beljenje zob, ki ga opravi zobozdravnik in velja za zelo učinkovito, vendar se je treba zavedati njegovih morebitnih slabosti, kot sta občutljivost zob in draženje dlesni.

Čeprav lahko ti tretmaji bistveno izboljšajo barvo vaših zob, se je treba zavedati, da so precej dražji.

Na voljo pa so tudi cenovno dostopnejše možnosti naravnega beljenja zob, kot je uporaba belilne zobne paste. Belilna zobna pasta je priročna in stroškovno učinkovita rešitev, ki lahko pomaga odstraniti površinske madeže in sčasoma postopoma pobeli zobe.

Ena najboljših izbir za beljenje zob je zobna pasta SWISS+POWER Extreme. Učinkovito odstranjuje madeže, ščiti pred bakterijami ter krepi zobe z aktivnim ogljem in bisernim prahom. S to celovito rešitvijo dosežete bolj bele zobe in sijoč nasmeh.

 

Zaključek

Če želite preprečiti razbarvanje zob in doseči bolj bele zobe, izvajajte dobro ustno higieno in se odločajte za zdrav način življenja.

Za učinkovitejše rezultate razmislite o uporabi naravne zobne paste za beljenje zob SWISS+POWER Extreme, ki je znana po svojih izjemnih belilnih lastnostih.

Izkoristite ekskluzivni popust in nakup opravite zdaj.