Podočnjaki so grdi, zaradi njih izgledate utrujeni in izčrpani, pa tudi videti ste starejši kot ste. To je težava, ki jo ima večina ljudi, ko se postarajo, vendar to ne pomeni, da glede tega ne morete storiti ničesar. Preden pa začnete z nanosom krem za podočnjake in naravnih zdravil ter se lotite preventivnih ukrepov, morate vedeti, kaj jih sploh povzroča.

Zakaj imate podočnjake? Zakaj so nabuhli, povešeni in temni?

3 glavni vzroki za nastanek podočnjakov

  1. Pomanjkanje spanja

Dober spanec lahko povzroči, da bodo vaše oči videti dobro spočite. Med spanjem se vaša tkiva obnavljajo, kar vključuje tudi kožna tkiva okoli oči. Presežek tekočine okoli oči se lahko pojavi, če niste deležni vsaj 7 do 8 ur spanja, kar povzroči temne in nabuhle podočnjake.

Stres, alkohol in kajenje lahko povzročijo pomanjkanje spanca, zato poskrbite, da se tem dejavnikom v čim večjem krogu izognete. Nikotin v cigaretah lahko moti spalne vzorce, povzroča pa tudi izničenje elastičnosti kože in proizvodnjo kolagena, zaradi česar se koža izsuši in izgubi čvrstost.

  1. Ste dehidrirani

Dehidracija lahko še poslabša težave s kožo. Zaradi njih je vaša koža suha in votla, zaradi česar se koža okoli oči zguba in povesi. Vsak dan popijte vsaj 8 kozarcev vode, da ohranite dobro hidracijo za žareč sijaj. Uživate lahko tudi hrano, bogato z vodo, kot so lubenice, kumare in špinača, ki lahko pripomorejo k zvišanju ravni hidracije v telesu.

  1. Staranje

Ko se ljudje starajo, tkiva okoli oči postajajo šibkejša. Ta kožna tkiva in mišice so tam, da držijo veke, in ko se staramo, te naravno in postopoma izgubijo svojo sposobnost, da se zategnejo in zatrdijo. To lahko pojasni, zakaj se koža okoli oči s staranjem tanjša, od tu pa izhaja povešanje in nastajanje podočnjakov.

Pri podočnjakih med staranjem igra pomembno vlogo tudi dednost. Če so imeli vaši starši podočnjake, jih boste imeli tudi vi, ko se boste postarali.

Rešitve in preventivni ukrepi proti podočnjakom

Samo zato, ker jih boste neizogibno dobili, ko se boste postarali, ali zaradi genetike, ali ker ste preprosto dehidrirani in ne spite dovolj, še ne pomeni, da glede tega ne morete storiti ničesar. Obstajajo preventivni ukrepi in zdravilna sredstva, ki jih lahko uporabite za zmanjšanje podočnjakov. Tukaj je nekaj stvari, ki jih lahko poskusite:

  1. Zmanjšajte vnos soli

Prav tako kot lahko pomanjkanje spanja poveča zadrževanje vode, lahko tudi prevelik vnos soli povzroči zabuhlost. Pod očmi se lahko pojavi odvečna tekočina, kar vodi do neprivlačnih podočnjakov.

  1. Zdravite alergijski rinitis

Zabuhlost lahko povzročajo tudi alergije, še posebej, če so vaši sinusi vneti. Ko so vneti, povzročajo zabuhlost okoli oči. Podočnjake lahko povzročajo tudi izcedek iz nosu in rdeče oči, kadar si nenehno izpihujete nos in mencate veke. Jemljite antihistaminike, kadar se vaše alergije poslabšajo.

  1. Nanesite izdelek za pod očmi

Kreme za podočnjake, ki pomagajo pri zategovanju in izboljševanju čvrstosti mišic in tkiv okoli oči, lahko pomagajo. Izdelki, kot je Swiss+Power, vsebujejo kofein in druge naravne sestavine, za katere je znano, da zategnejo kožna tkiva okoli oči, kar zmanjšuje podočnjake in povešanje.

SWISS+POWER je razvil edinstven izdelek za pod oči, imenovan S+P Caffeine concentrate, ki združuje dve najbolj učinkoviti sestavini - kofeinski ekstrakt in karagenan, ki v kombinaciji z drugimi aktivnimi sestavinami povzroči, da podočnjaki hitro zbledijo (le v nekaj dneh) in popolnoma izginejo. Teh dveh sestavin ne boste našli skupaj v nobenem drugem izdelku za podočnjake na trgu!

kofeinski koncentrat za podočnjake

Ne bodite žrtev podočnjakov in zato videti starejši kot ste. Podarite svojemu obrazu videz počitka in mladosti z izdelki, ki zmanjšujejo problematične podočnjake. Z izdelkom kot je Kofeinski koncentrat, kot tudi z izboljšavami v vaši prehrani in življenjskem slogu, lahko z lahkoto preprečite in rešite vaše težave s podočnjaki.

Ali je Kofeinski koncentrat primeren za vas? Vedeli boste šele, ko boste poskusil. Če ne bo delovalo, imate garancijo za vračilo denarja, zato vam ni  treba skrbeti. To je morda vaš najbolje zapravljen denar do zdaj.